5 de gener del 2012

05/01/2012 dia 298

Nit de reis!
Enviada amb el mòbil
Editat.











No podia deixar aquest post sense ensenyar-vos una mica del que son els Reis d'Igualada que ha ha estat declarada Festa Popular d'Interès Cultural. Aquest reconeixement ha sigut concedit pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, que pertany al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La notícia es va publicar al DOGC nº 5770 del 07/12/2010.
Amb una llarga trajectòria que enguany arriba als 115 anys, la Festa de Reis d'Igualada ha estat sens dubte, pionera al nostre país i també a la resta de la Península. Mercès al recolzament ciutadà s'ha mantingut sempre viva i activa, i ha sabut adaptar-se als canvis socials i culturals que s'han anat succeint en el decurs del temps.
©L'univers de la mirada
Un dels atributs que l'hi ha conferit un caràcter propi i personal és la figura de l'Emissari Reial, el “Patge Faruk”. Aquest personatge tan entranyable es va crear fa 67 anys per l'igualadí Lluís Valls, autor també de la lletra de l'himne “Benvingut Patge Faruk”, al qual el mestre Joan Just va posar la música. Els actes multitudinaris relacionats amb aquest ambaixador de Ses Majestats, i la participació altruista de més d'un miler de ciutadans en les diverses facetes de l'organització han despertat un interès especial dins del conjunt de la Festa.
Aquest és doncs un reconeixement per a totes aquestes persones. També, a la manera tan màgica i especial en què Igualada i els igualadins, tant els residents com els forans, viuen la Festa de Reis. Tot plegat ens permet gaudir d'aquesta magnífica i solidària Festa, que omple de joia i d'il·lusió a petits i grans.






7 comentaris:

  1. Boníssima!
    M'has tret un somriure!!!
    Besos Carles!

    ResponElimina
  2. Pues tendremos que ir un año a ver esa fiesta!!! =)

    espero que hayan venido cargaditos!! si te has portado bien claro!! jejej

    saludos!!

    ResponElimina
  3. Que buena Carles!!! espero que se hayan portado muy bien los reyes y te hayan traido muchas cosas!!!

    Un abrazo!!

    ResponElimina
  4. Ja ho vaig llegir, ja... tinc una bona amiga que viu a Òdena i que cada any em vén la cavalcada d'Igualada... però nosaltres ens quedem a Vila, que potser és més senzilla però és la que coneixen els nens.

    Ptns.

    ResponElimina
  5. Gràcies REMEI. M'agrada arrancar-vos un somriure de tant en tant.

    Gracias PATRICIA. quando quieras estas invitada.

    Gracias ANITA. Bueno... no soy un niño muy bueno...

    Gràcies ARIADNA. La cavalcada en si es sensilla:
    Els camions que porten els regals primer, l'estrella, els tres reis precedits per una banda de musica (cada rei te la seva) i tot el seguici de patges (uns 700) que comensen a repartir els paquets per TOTES les cases.

    ResponElimina
  6. Genial reportatge Carles!!! Veig que a Igualada són ben negres ehhh?? Els reis mags (a casa meva en diem reixos) i tot el que desperten és meravellós!!!

    ResponElimina
  7. Gràcies ALBA. Si la gran majoria de patges son negres. Son unes festes meravelloses.

    ResponElimina